Τουριστικές Πληροφορίες

Διαπραγματεύσεις

Οι διαπραγματεύσεις είναι αποδεκτές στα έξοδα τουρισμού, αλλά καλύτερα να πληρώσετε την καθορισμένη τιμή.

Κίνδυνοι και Ενοχλήσεις

Αν ακολουθήσετε τις συνήθεις προφυλάξεις, η Αγία Τριάδα είναι ένα ασφαλές μέρος για να ταξιδέψετε και υπάρχουν πιθανότητες για μικρά είδη εγκλημάτων. Μια ανθυγιεινή οικονομία έχει οδηγήσει σε αύξηση των τσαντάκιδων, να είστε πάντοτε σε επαγρύπνηση σε πολυσύχναστους σταθμούς λεωφορείων, αγορές ή σε πολυσύχναστους δρόμους.

Τουριστική Αστυνομία

Οι τουριστικές αστυνομίες συνεργάζονται με την τακτική ελληνική αστυνομία και βρίσκονται σε πόλεις και δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς. Κάθε γραφείο τουριστικής αστυνομίας έχει τουλάχιστον ένα μέλος του προσωπικού που μιλάει αγγλικά. Τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια, τα ταξιδιωτικά γραφεία, τα τουριστικά καταστήματα, οι τουριστικοί οδηγοί, οι σερβιτόροι, οι οδηγοί ταξί και οι οδηγοί λεωφορείων υπάγονται στην αρμοδιότητα της τουριστικής αστυνομίας. Εάν έχετε κάποιο παράπονο σχετικά με κάποιο από αυτά, αναφέρετε την στην τουριστική αστυνομία και θα διερευνήσουν. Εάν πρέπει να αναφέρετε κλοπή ή απώλεια διαβατηρίου, μεταβείτε πρώτα στην τουριστική αστυνομία και θα ενεργούν ως διερμηνείς μεταξύ σας και της τακτικής αστυνομίας.

Κάρτες Έκπτωσης

Camping Card International (CCI, www.campingcardinternational.com) Παρέχει έως και 25% εξοικονόμηση σε κατασκήνωση και ασφάλιση αστικής ευθύνης ενώ βρίσκεστε στο campground. Ισχύει σε πάνω από 2900 κάμπινγκ σε όλη την Ευρώπη.

Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων (www.eyca.org) Διατίθεται σε άτομα ηλικίας έως 26 ετών ή 30 ετών, ανάλογα με τη χώρα. Δεν χρειάζεται να είστε κάτοικος της Ευρώπης. Παρέχει εκπτώσεις μέχρι 20% σε αξιοθέατα, καταστήματα και για μερικές μεταφορές. Διατίθεται από την ιστοσελίδα ή τα ταξιδιωτικά γραφεία στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη για € 10.

Διεθνής Κάρτα Ταυτότητας Φοιτητών (ISIC, www.isic.org) Δικαιούται ο κάτοχος να εισπράττει μισή τιμή σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους και εκπτώσεις σε ορισμένα οικονομικά ξενοδοχεία και ξενώνες. Διατίθεται από ταξιδιωτικά γραφεία στην Αθήνα. Οι αιτούντες απαιτούν έγγραφα που αποδεικνύουν την ιδιότητα του φοιτητή, φωτογραφία διαβατηρίου και € 10. Διατίθεται σε μαθητές ηλικίας 12 έως 30 ετών.

Κάρτες ηλικιωμένων Οι συνταξιούχοι της ΕΕ που φέρουν κάρτα μπορούν να διεκδικήσουν μια σειρά παροχών, όπως η μειωμένη είσοδος σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, καθώς και οι εκπτώσεις στις τιμές των λεωφορείων και των τρένων.

Πρεσβείες & Προξενεία

Όλες οι ξένες πρεσβείες στην Ελλάδα βρίσκονται στην Αθήνα και τα προάστιά της, με λίγα προξενεία στη Θεσσαλονίκη.

Αλβανική Πρεσβεία

Αυστραλιανή Πρεσβεία

Βουλγαρική πρεσβεία

Καναδική πρεσβεία

Κυπριακή πρεσβεία

Γαλλική πρεσβεία

Γερμανική πρεσβεία

Ιρλανδική πρεσβεία

Ιταλική πρεσβεία

Πρεσβεία της Ολλανδίας

Τουρκική Πρεσβεία Έχει ένα επιπλέον υποκατάστημα στην Αθήνα και ένα στη Θεσσαλονίκη.

Η βρετανική πρεσβεία έχει επίσης υποκατάστημα στη Θεσσαλονίκη.

Η αμερικανική πρεσβεία έχει επίσης υποκατάστημα στη Θεσσαλονίκη.

Έκτακτοι & Σημαντικοί Τηλεφωνικοί Αριθμοί

Στην Ελλάδα, πρέπει να καλείτε τον τοπικό κωδικό, δηλαδή να καλέσετε πάντα τον πλήρη 10ψήφιο τηλεφωνικό αριθμό.

Κωδικός χώρας 30
Διεθνής κωδικός πρόσβασης 00
Ασθενοφόρο 166
Διασφάλιση οδικής κυκλοφορίας (ELPA) 10400
Αστυνομία 100
Τουριστική αστυνομία 171

Διαδικασίες Εισόδου & Εξόδου (Χώρας)

Οι επισκέπτες της Ελλάδας με τα διαβατήρια της ΕΕ σπάνια δίνουν μια σύντομη ματιά, αλλά τα τελωνεία και η αστυνομία μπορεί να ενδιαφέρονται για αυτό που μεταφέρετε. Οι πολίτες της ΕΕ μπορούν επίσης να εισέλθουν στην Ελλάδα με εθνική ταυτότητα.

Οι επισκέπτες από χώρες εκτός της ΕΕ ενδέχεται να χρειαστούν βίζα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επικοινωνήσει με τις προξενικές αρχές πριν ταξιδέψετε.

Τελωνειακοί κανονισμοί

Δεν υπάρχουν πλέον απαλλαγμένοι από δεσμούς και περιορισμοί εντός της ΕΕ. Κατά την είσοδο στην Ελλάδα από χώρες εκτός της ΕΕ, η τελωνειακή επιθεώρηση είναι συνήθως συνοπτική για τους ξένους τουρίστες και μια προφορική δήλωση είναι γενικά ό, τι απαιτείται. Τυχαίες αναζητήσεις εξακολουθούν να γίνονται περιστασιακά για ναρκωτικά. Οι κανονισμοί εισαγωγής για τα φάρμακα είναι αυστηροί. εάν παίρνετε φάρμακα, βεβαιωθείτε ότι έχετε λάβει μια δήλωση από το γιατρό σας πριν φύγετε από το σπίτι σας. Είναι παράνομο, για παράδειγμα, η λήψη κωδεΐνης στην Ελλάδα χωρίς συνοδευτικό πιστοποιητικό γιατρού.

Απαγορεύεται αυστηρά η εξαγωγή αρχαιοτήτων (οτιδήποτε άνω των 100 ετών) χωρίς άδεια εξαγωγής. Αυτό το έγκλημα είναι το δεύτερο μόνο στο λαθρεμπόριο ναρκωτικών στις επιβληθείσες κυρώσεις. Είναι αδίκημα να αφαιρέσετε ακόμη και το μικρότερο είδος από έναν αρχαιολογικό χώρο. Ο τόπος υποβολής αίτησης για την έκδοση άδειας εξαγωγής είναι το τμήμα Αντίκες και ιδιωτικές συλλογές της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας της Αθήνας.

Οχήματα

Τα αυτοκίνητα μπορούν να εισέλθουν στην Ελλάδα για έξι μήνες χωρίς ένα δελτίο. μόνο μια πράσινη κάρτα (διεθνής ασφάλιση τρίτων) απαιτείται. Εάν φτάσετε από την Ιταλία, η μόνη απόδειξη εισόδου σας στη χώρα μπορεί να είναι το ακτοπλοϊκό εισιτήριο σας, οπότε μην το χάσετε. Από άλλες χώρες, μια σφραγίδα διαβατηρίου θα είναι πολύ καλή για στοιχεία.

Θεωρήσεις (Βίζες)

Γενικά δεν απαιτείται για διαμονές μέχρι 90 ημέρες. Ωστόσο, οι ταξιδιώτες από ορισμένα έθνη μπορεί να απαιτήσουν θεώρηση, οπότε ελέγξτε και πάλι με την ελληνική πρεσβεία.

Περισσότερες Πληροφορίες

Ο κατάλογος των χωρών των οποίων οι υπήκοοι μπορούν να παραμείνουν στην Ελλάδα για τρεις μήνες χωρίς θεώρηση περιλαμβάνουν την Αυστραλία, τον Καναδά, όλες τις χώρες της ΕΕ, την Ισλανδία, το Ισραήλ, την Ιαπωνία, τη Νέα Ζηλανδία, τη Νορβηγία, την Ελβετία και τις ΗΠΑ. Άλλες χώρες περιλαμβάνουν τα ευρωπαϊκά κυριαρχικά στρατεύματα του Μονακό και του Αγίου Μαρίνου και των περισσότερων χωρών της Νότιας Αμερικής. Ο κατάλογος αλλάζει – επικοινωνήστε με τις ελληνικές πρεσβείες για το τελευταίο.

Εάν επιθυμείτε να παραμείνετε στην Ελλάδα για περισσότερο από τρεις μήνες εντός έξι μηνών, απαιτείται θεώρηση από την ελληνική πρεσβεία στη χώρα κατοικίας σας. Δεν μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για κάτι τέτοιο στην Ελλάδα. Σε αντίθεση με τις θεωρήσεις σπουδαστών και εργασίας, οι τουριστικές θεωρήσεις χορηγούνται σπάνια για περισσότερο από τρεις μήνες.

Εθιμοτυπία

Γεύμα & Βραδυνό

Τα γεύματα συνήθως τοποθετούνται στο κέντρο του τραπεζιού και μοιράζονται. Πάντα να δεχτείτε μια προσφορά ποτού, καθώς είναι μια καλή ευαρέσκεια. Μην επιμένετε να πληρώσετε εάν προσκληθείτε. προσβάλλει τους οικοδεσπότες σας. Στα εστιατόρια, η εξυπηρέτηση μπορεί να την αισθανθείται αρκετά καλή.

Φωτογραφία

Στις εκκλησίες, αποφύγετε τη χρήση φλας ή φωτογράφηση του κύριου βωμού. Στους αρχαιολογικούς χώρους, θα σταματήσετε να χρησιμοποιείτε τρίποδο που σας σηματοδοτεί ως επαγγελματία και συνεπώς απαιτεί ειδικές άδειες.

Εκκλησίες

Αν επισκέπτεστε εκκλησίες, καλύψτε με ένα σάλι ή μακριά μανίκια και μια μακριά φούστα ή παντελόνι για να δείξετε σεβασμό. Ορισμένα μέρη θα αρνηθούν την εισαγωγή στην Εκκλησία εάν δεν είστε ακατάλληλα ντυμένοι.

Γλώσσα του σώματος

Το «Ναι» είναι μια κάθετη κίνηση του κεφαλιού και το «όχι» είναι μια οριζόντια κίνηση του κεφαλιού ή μια αυλάκωση των φρυδιών, που συχνά συνοδεύεται από έναν ήχο «ts» κλικ-της-γλώσσας.

Πρόσβαση στο διαδίκτυο

Υπήρξε τεράστια αύξηση στον αριθμό των ξενοδοχείων και επιχειρήσεων που χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο, ενώ το δωρεάν wi-fi είναι διαθέσιμο στις περισσότερες καφετέριες, εστιατόρια και ξενοδοχεία. Η Αγία Τριάδα και Ορισμένες πόλεις έχουν ακόμη ελεύθερες ζώνες wi-fi σε περιοχές ψώνια και φαγητό. Υπάρχουν λιγότεροι και λιγότεροι διαδικτυακοί καφέ ή υπολογιστές για να χρησιμοποιούν οι επισκέπτες, καθώς οι άνθρωποι μεταφέρουν όλο και περισσότερο το δικό τους smartphone ή tablet.

Νομικά ζητήματα

Συλλήψεις

Είναι μια καλή ιδέα να έχετε μαζί σας το διαβατήριό σας ή την ταυτοτητά σας ανά πάσα στιγμή σε περίπτωση που σας σταματήσει η αστυνομία και σας ρωτήσει. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν ταξιδεύετε σε παραμεθόριες περιοχές. Οι Έλληνες πολίτες θεωρούνται ότι έχουν πάντοτε ταυτοποίηση και οι αστυνομικοί υποθέτουν ότι και οι ξένοι επισκέπτες κάνουν το ίδιο. Εάν συλληφθείτε από την αστυνομία, επιμείνετε σε έναν διερμηνέα (dierminéas, λένε “the-lo dhi-ermi-nea”) ή / και δικηγόρο (dikigóros).

Ναρκωτικά

Οι ελληνικοί νόμοι περί ναρκωτικών είναι οι αυστηρότεροι στην Ευρώπη. Τα ελληνικά δικαστήρια δεν κάνουν διάκριση μεταξύ κατοχής και ώθησης. Η κατοχή ακόμη και μιας μικρής ποσότητας μαριχουάνας είναι πιθανό να σας προσγειώσει στη φυλακή.

Χάρτες

Εκτός αν πρόκειται να κάνετε πεζοπορία ή οδήγηση, οι δωρεάν χάρτες που παρέχονται από το EOT και μεγαλύτερα ξενοδοχεία πιθανόν να επαρκούν, αν και δεν είναι 100% ακριβείς.

Μπορείτε επίσεις να χρησιμοποιήσετε τους χάρτες της Google (Google Maps)

Anavasi (www.mountains.gr) Εταιρεία με έδρα την Αθήνα που εκδίδει χάρτες με εξαιρετική κάλυψη. Οι πεζοπόροι πρέπει να εξετάσουν τη σειρά Topo, η οποία διαθέτει ανθεκτικό, αδιάβροχο χαρτί και λεπτομερή μονοπάτια πεζοπορίας για πολλά από τα νησιά του Αιγαίου.

Χάρτες εδάφους (www.terrainmaps.gr) που εκδόθηκαν στην Αθήνα και προσφέρουν εξίσου καλή κάλυψη. Όλοι οι χάρτες μπορούν να αγοραστούν online ή σε μεγάλα βιβλιοπωλεία στην Ελλάδα.

Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

Εφημερίδες Οι ελληνικές τρέχουσες υποθέσεις καλύπτονται στην ημερήσια αγγλική έκδοση της Καθημερινής (www.ekathimerini.com) στο πλαίσιο της New York Times International Edition.

DVDs Η Ελλάδα είναι κωδικός περιοχής 2 εάν αγοράζετε DVD για να παρακολουθήσετε πίσω στο σπίτι.

Χρήματα

Εκτός από την Αγία Τριάδα, οι τράπεζες και τα ΑΤΜ είναι ευρέως διαδεδομένα. Υπάρχουν καταστήματα και ΑΤΜ στους Νέους Επιβάτες και στην Περαία.

ΑΤΜ

Τα ΑΤΜ βρίσκονται σε κάθε πόλη αρκετά μεγάλο ώστε να υποστηρίζουν μια τράπεζα και σε όλες σχεδόν τις τουριστικές περιοχές. Εάν έχετε MasterCard ή Visa, υπάρχουν πολλά μέρη για να αποσύρετε χρήματα. Οι χρήστες Cirrus και Maestro μπορούν να κάνουν αναλήψεις σε όλες τις μεγάλες πόλεις και τις τουριστικές περιοχές. Να γνωρίζετε ότι πολλά ΑΤΜ στα νησιά και χωριά μπορούν να χάσουν τη σύνδεσή τους για μια ημέρα ή δύο κάθε φορά, καθιστώντας αδύνατο για οποιονδήποτε (συμπεριλαμβανομένων των ντόπιων) να βγάλετε χρήματα. Είναι χρήσιμο να έχετε μια εφεδρική πηγή χρημάτων.

Αυτοματοποιημένες μηχανές ξένου συναλλάγματος είναι κοινές σε μεγάλες τουριστικές περιοχές. Λαμβάνουν όλα τα μεγάλα ευρωπαϊκά νομίσματα, τα αυστραλιανά και αμερικανικά δολάρια και το γιεν Ιαπωνίας και είναι χρήσιμα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, αν και χρεώνουν μια βαριά προμήθεια.

Προειδοποιήθείτε ότι πολλές εταιρείες καρτών μπορούν να τοποθετήσουν αυτόματο τετράγωνο στην κάρτα σας μετά την πρώτη ανάληψή σας στο εξωτερικό, ως μηχανισμό καταπολέμησης της απάτης. Για να αποφύγετε κάτι τέτοιο, ενημερώστε την τράπεζά σας για τα ταξιδιωτικά σας σχέδια.

Μετρητά

Τίποτα δεν κτυπά μετρητά για την ευκολία – ή για τον κίνδυνο. Αν χάσετε μετρητά, είναι για καλό και πολύ λίγοι ασφαλιστές ταξιδιών θα έρθουν στη διάθεσή σας. Αυτά τα οποία κανονικά θα περιορίσουν το ποσό σε περίπου EUR € 300. Τούτου λεχθέντος, στο σημερινό οικονομικό κλίμα, πολλές επιχειρήσεις ζητούν μόνο μετρητά. Είναι καλύτερο να μην έχετε περισσότερα μετρητά από όσα χρειάζεστε για τις επόμενες μέρες. Είναι επίσης μια καλή ιδέα να αφήσετε στην άκρη ένα μικρό ποσό, για παράδειγμα 100 ευρώ, ως απόσβεση έκτακτης ανάγκης.

Σημειώστε ότι οι Έλληνες καταστηματάρχες και ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων έχουν πολυετές πρόβλημα με μικρές αλλαγές. Όταν αγοράζετε μικρά αντικείμενα, είναι καλύτερο να τρυγάζετε νομίσματα ή σημειώσεις μικρής αξίας.

Πιστωτικές κάρτες

Οι πιστωτικές κάρτες αποτελούν αποδεκτό κομμάτι της εμπορικής σκηνής στην Ελλάδα, αν και συχνά δεν γίνονται αποδεκτές σε πολλά από τα μικρότερα νησιά ή σε μικρά χωριά. Σε μεγαλύτερες περιοχές, οι πιστωτικές κάρτες μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ξενοδοχεία, εστιατόρια και καταστήματα. Ορισμένα ξενοδοχεία κατηγορίας C θα δέχονται πιστωτικές κάρτες, αλλά τα ξενοδοχεία D και E κατηγορούνται πολύ σπάνια.

Οι κύριες πιστωτικές κάρτες είναι η MasterCard και η Visa, οι οποίες είναι ευρέως αποδεκτές. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ως κάρτες μετρητών για την ανάληψη μετρητών από τα ΑΤΜ των συνδεδεμένων ελληνικών τραπεζών. Τα ημερήσια όρια ανάληψης καθορίζονται από την τράπεζα έκδοσης και δίδονται μόνο σε τοπικό νόμισμα.

Φιλοδώρημα

 • Εστιατόρια Εάν περιλαμβάνεται χρέωση υπηρεσιών, εκτιμάται ένα μικρό συμβόλαιο. Εάν δεν υπάρχει χρέωση υπηρεσιών, αφήστε 10% έως 20%.
 • Τα ταξί Στρογγυλοποιήστε το εισιτήριο κατά δύο ευρώ. Υπάρχει μια μικρή χρέωση για το χειρισμό σακουλών. αυτό είναι μια επίσημη χρέωση, όχι μια συμβουλή.
 • Οι υπηρέτες ξενοδοχείων στα ξενοδοχεία και τους καμαρότούς στα πλοία αναμένουν μια μικρή προσφορά από € 1 έως € 3.

Ταξιδιωτικές επιταγές

Ο κύριος λόγος για τη μεταφορά ταξιδιωτικών επιταγών αντί για τα μετρητά είναι η προστασία που προσφέρουν κατά της κλοπής. Ωστόσο, χάνουν τη δημοτικότητά τους καθώς όλο και περισσότεροι ταξιδιώτες επιλέγουν να βάλουν τα χρήματά τους σε μια τράπεζα στο σπίτι και να το αποσύρουν στα ΑΤΜ. Οι επιταγές American Express, Visa και Thomas Cook διατίθενται σε ευρώ και είναι ευρέως αποδεκτές και έχουν αποτελεσματικές πολιτικές αντικατάστασης.

Συναλλαγματικές ισοτιμίες

Ωρες λειτουργίας

Οι ώρες λειτουργίας καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους.

Τράπεζες: 08.30 π.μ.- 02.30 μ.μ. Δευτέρα έως Πέμπτη, 08:00 π.μ.- 02:00 μ.μ. Παρασκευή

Εστιατόρια: 11:00 π.μ.- 03:00 μ.μ. και 07:00 μ.μ. έως αργά

Καφενεία: 10:00 π.μ. – μεσάνυχτα

Μπαρ: 08:00 μ.μ. – έως αργά

Κλαμπ: 10:00 μ.μ. – 04:00 π.μ.

Ταχυδρομεία: 7.30 π.μ.-2μμ Δευτέρα έως Παρασκευή (αγροτικές); 7.30 π.μ.- 08:00 μ.μ. Δευτέρα έως Παρασκευή, 07.30 π.μ.- 02:00 μ.μ. Σάββατο (αστική)

Καταστήματα: 08:00 π.μ. – 03:00 μ.μ. Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο 08:00 π.μ. – 02.30μ.μ. και 05:00 – 08:00 μ.μ. Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή

Φωτογραφία

 • Οι ψηφιακές κάρτες μνήμης είναι άμεσα διαθέσιμες από τα καταστήματα φωτογραφικών μηχανών.
 • Ποτέ μην φωτογραφίζετε μια στρατιωτική εγκατάσταση. μερικά είναι λιγότερο από προφανή και κοντά σε περιοχές θέασης άγριων ζώων.
 • Η φωτογράφηση με φλας δεν επιτρέπεται μέσα σε εκκλησίες και απαγορεύεται να φωτογραφίσετε τον κύριο βωμό.
 • Οι Έλληνες συνήθως αγαπούν να τους τραβάνε φωτογραφίες τους, αλλά πάντα να ζητάτε την άδεια πρώτα.
 • Στους αρχαιολογικούς χώρους θα σταματήσετε να χρησιμοποιείτε τρίποδο καθώς σας χαρακτηρίζει ως «επαγγελματία».

Ταχυδρομείο

Για να στείλετε ταχυδρομείο στο εξωτερικό, χρησιμοποιήστε τα κίτρινα ταχυδρομικά κουτιά με την ένδειξη exoteriko (για το εξωτερικό).

Αργίες - Γιορτές

Όλες οι τράπεζες και τα καταστήματα και τα περισσότερα μουσεία και τα αρχαία αξιοθέατα κλείνουν τις αργίες.

Πολλές τοποθεσίες (συμπεριλαμβανομένων των αρχαίων χώρων στην Αθήνα) προσφέρουν δωρεάν είσοδο την πρώτη Κυριακή του μήνα, με εξαίρεση τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Μπορεί επίσης να αποκτήσετε δωρεάν είσοδο σε άλλες τοπικά εορτασμένες διακοπές, αν και αυτό διαφέρει σε ολόκληρη τη χώρα.

Εθνικές αργίες:

Πρωτοχρονιά 1 Ιανουαρίου

Επιφάνεια 6 Ιανουαρίου

Πρώτη Κυριακή στο Σαββατοκύριακο του Φεβρουαρίου

Ημέρα Ελληνικής Ανεξαρτησίας 25 Μαρτίου

Μεγάλη Παρασκευή Μάρτιος / Απρίλιος

Ορθόδοξη Κυριακή του Πάσχα 28 Απριλίου 2019, 19 Απριλίου 2020, 2 Μαΐου 2021

Πρωτομαγιά (Protomaya) 1 Μαΐου

Αγίου Πνεύματος (Agiou Pnevmatos) 50 ημέρες μετά την Κυριακή του Πάσχα

Γιορτή της Κοίμησης της Θεοτόκου 15 Αυγούστου

Ημέρα του ΟΧΙ 28 Οκτωβρίου

Ημέρα των Χριστουγέννων 25 Δεκεμβρίου

Ημέρα του Αγίου Στεφάνου 26 Δεκεμβρίου

Κάπνισμα

Το Κάπνισμα Τον Ιούλιο του 2009 η Ελλάδα έφερε νόμους κατά του καπνίσματος παρόμοιους με αυτούς που βρίσκονταν στην πλειονότητα της Ευρώπης. Το κάπνισμα απαγορεύεται πλέον στους δημόσιους χώρους, με την επιβολή προστίμου στους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων. Η Ελλάδα φιλοξενεί μερικούς από τους βαρύτερους καπνιστές στην Ευρώπη, οπότε η επιβολή είναι μια πρόκληση. Συχνά επιβάλλονται μόνο με έναν ονομαστικό τρόπο σε απομακρυσμένες περιοχές, όπου οι ιδιοκτήτες φοβούνται ότι θα χάσουν τις δραστηριότητές τους.

Φόροι και Επιστροφές

Η Ελλάδα έχει μερικούς από τους υψηλότερους φορολογικούς συντελεστές στην Ευρώπη, κυρίως λόγω των οικονομικών της αγώνων. Ο φόρος προστιθέμενης αξίας (ΦΠΑ) είναι 24% για τα περισσότερα πράγματα, αν και τα τρόφιμα και το φάρμακο είναι 13% και τα καταλύματα, τα βιβλία και οι εφημερίδες είναι 6,5%. Ο Φ.Π.Α. περιλαμβάνεται πάντα στην τιμή, εκτός εάν δηλώνεται διαφορετικά.

Τηλέφωνο

Η ελληνική τηλεφωνική υπηρεσία διατηρείται από τη δημόσια εταιρεία ΟΤΕ (με την ονομασία Organismos Tilepikionionion Ellados). Υπάρχουν δημόσιες τηλεφωνικές συσκευές σχεδόν παντού, ακόμη και σε μερικά απίστευτα απομονωμένα σημεία. Τα τηλέφωνα είναι εύκολο να λειτουργούν και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τοπικές, υπεραστικές και διεθνείς κλήσεις. Το «i» στο επάνω αριστερό μέρος του πίνακα κουμπιών πληκτρολογίου εμφανίζει τις οδηγίες λειτουργίας στα αγγλικά.

Σημειώστε ότι στην Ελλάδα ο κωδικός περιοχής πρέπει πάντα να καλείται όταν πραγματοποιείτε μια κλήση (δηλαδή όλοι οι ελληνικοί τηλεφωνικοί αριθμοί είναι 10ψήφιοι).

Κινητά τηλέφωνα

Οι τοπικές κάρτες SIM μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε τηλέφωνα της Ευρώπης και της Αυστραλίας. Τα περισσότερα άλλα τηλέφωνα μπορούν να ρυθμιστούν σε περιαγωγή. Τα τηλέφωνα των ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο και του Καναδά πρέπει να διαθέτουν ένα σύστημα δύο ή τριών ζωνών.

Περισσότερες πληροφορίες

Υπάρχουν πολλοί πάροχοι υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων η Cosmote, η Vodafone και η Wind είναι οι πιο γνωστές. Από αυτά τα τρία, η Cosmote τείνει να έχει την καλύτερη κάλυψη σε απομακρυσμένες περιοχές. Όλες προσφέρουν υπηρεσίες συνδεσιμότητας 3G & 4G και υπηρεσίες pay-as-you-talk, για τις οποίες μπορείτε να αγοράσετε μια επαναφορτιζόμενη κάρτα SIM και να έχετε δικό σας ελληνικό αριθμό κινητού τηλεφώνου. Αν αγοράζετε ένα πακέτο, βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τριπλά το λεπτό χαρτί. Υπάρχουν περιορισμοί στις προσφορές, όπως «δωρεάν λεπτά», που διατίθενται μόνο σε τηλέφωνα που χρησιμοποιούν τον ίδιο πάροχο υπηρεσιών.

Η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση στην Ελλάδα απαγορεύεται, αλλά επιτρέπεται η χρήση ακουστικών Bluetooth.

Τηλεκάρτες

Όλα τα δημόσια τηλέφωνα χρησιμοποιούν τηλεκάρτες ΟΤΕ, γνωστές ως telekarta, όχι κέρματα. Αυτές οι κάρτες είναι ευρέως διαθέσιμες σε περίπτερα (περίπτερα δρόμων), γωνιακά καταστήματα και τουριστικά καταστήματα. Μια τοπική κλήση κοστίζει περίπου € 0,30 για τρία λεπτά.

Είναι επίσης δυνατή η χρήση τηλεφωνικών συσκευών με το αυξανόμενο φάσμα προγραμμάτων εκπτώσεων. Αυτό συνεπάγεται την κλήση ενός κωδικού πρόσβασης και στη συνέχεια τη διάτρηση του αριθμού της κάρτας σας. Η έκδοση του OTE αυτής της κάρτας είναι γνωστή ως Χρονοκάρτα. Οι κάρτες έρχονται με οδηγίες στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα και ο χρόνος ομιλίας είναι τεράστιος σε σύγκριση με τα βασικά τέλη τηλεφωνικών καρτών.

Ώρα

Η Ελλάδα διατηρεί μία ζώνη ώρας σε ολόκληρη τη χώρα. Είναι δύο ώρες μπροστά από το GMT / UTC και τρεις ώρες μπροστά στη θερινή ώρα – η οποία ξεκινά την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου, όταν οι ρολόγια τοποθετούνται μία ώρα. Η θερινή ώρα λήγει την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου.

Τουαλέτες

Τα περισσότερα μέρη στην Ελλάδα έχουν τουαλέτες δυτικού τύπου, ειδικά ξενοδοχεία και εστιατόρια που εξυπηρετούν τους τουρίστες. Περιστασιακά θα βρείτε ξαπλώστρες ασιατικού στιλ σε παλιότερα σπίτια, καφενεία (καφετέριες) και δημόσιες τουαλέτες.

Οι δημόσιες τουαλέτες είναι σπάνιες, εκτός από τα αεροδρόμια και τους σταθμούς λεωφορείων και τρένων. Τα καφενεία είναι η καλύτερη επιλογή αν πλησιάσετε, αλλά θα πρέπει να αγοράσετε κάτι για το προνόμιο.

Το ελληνικό σύστημα υγιεινής δεν μπορεί να χειριστεί χαρτί υγείας. προφανώς οι σωλήνες είναι πολύ στενοί και οτιδήποτε μεγαλύτερο από μια ταχυδρομική σφραγίδα φαίνεται ότι προκαλεί πρόβλημα. Το χαρτί τουαλέτας κ.λπ. πρέπει να τοποθετείται στον μικρό κάδο που παρέχεται δίπλα σε κάθε τουαλέτα.

Τουριστικές πληροφορίες

Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (www.visitgreece.gr) είναι γνωστός ως ΕΟΤ στο εξωτερικό και EOT στην Ελλάδα. Η ποιότητα της υπηρεσίας από το γραφείο στο γραφείο ποικίλλει δραματικά. σε μερικούς θα πάρετε πληροφορίες άψογα και σε άλλους θα είστε σκληρά πιεσμένοι για να βρείτε κάποιον πίσω από το γραφείο. Τα γραφεία του ΕΟΤ βρίσκονται σε μεγάλες τουριστικές τοποθεσίες, αν και όλο και περισσότερο συμπληρώνονται ή αντικαθίστανται από τοπικά τουριστικά γραφεία (όπως στην Πελοπόννησο).

Η τουριστική αστυνομία εκπληρώνει επίσης τις ίδιες λειτουργίες με τα ΕΟΤ και τα δημοτικά τουριστικά γραφεία, διανέμοντας χάρτες και φυλλάδια και παρέχοντας πληροφορίες για τις μεταφορές. Αν είστε πραγματικά κολλημένοι, η τουριστική αστυνομία μπορεί να βοηθήσει να βρει καταλύματα.

Ταξιδέψτε με παιδιά

Τα παιδιά θα καλωσοριστούν και θα συμπεριληφθούν όπου κι αν πάτε.

Αξιοθέατα & Δραστηριότητες

Ενώ ακόμα και τα πιο σύγχρονα ελληνικά μουσεία γεμίζουν συχνά στα βράγχια με λείψανα και αντικείμενα που δεν θα εκτιμήσουν όλα τα παιδιά, οι αρχαίες ρυθμίσεις που μοιάζουν με παλάτι μπορεί να είναι ενδιαφέρουσες για τα παιδιά να περιπλανηθούν. Οι ιστορίες πίσω από τα αντικείμενα μπορούν επίσης να αιχμαλωτίσουν τη φαντασία τους – τα αρχαία αγάλματα που έχουν τραβηχτεί από τα βάθη της θάλασσας ή τα κράνη που φοριούνται από τους μονομάχους. Γενικά πιο δημοφιλής από τα μουσεία είναι τα πολλά αξιοθέατα όπου τα παιδιά απολαμβάνουν την εξερεύνηση.Η παραλία είναι μια από τις καλύτερες πηγές ψυχαγωγίας για παιδιά στην Ελλάδα. Το καλοκαίρι, πολλές από τις μεγαλύτερες, δημοφιλείς παραλίες έχουν εξοπλισμό για κολύμβηση με αναπνευστήρα. Πολλοί προσφέρουν επίσης μαθήματα ή ταξίδια σε βάρκες ή γίγαντες, καουτσούκ, μπανάνες γεμάτες με αέρα. Ενώ ορισμένες παραλίες έχουν απότομες αποδράσεις ή ισχυρά ρεύματα, υπάρχει γενικά μια πιο ήρεμη πλευρά σε κάθε μέρος, προστατευμένο κόλπο που μπορούν να σας κατευθύνουν οι ντόπιοι.

Η Αγία Τριάδα έχει τουλάχιστον δύο παιδικές χαρές.  Σε πολλές περιπτώσεις, μπορείτε να θαυμάσετε την έμφυτη ικανότητα των παιδιών να ξεπεράσουν τα γλωσσικά εμπόδια μέσω του παιχνιδιού, ενώ θα απολαύσετε έναν καφέ και ζαχαροπλαστική στο καφετέρια της Αγίας Τριάδας.

Τρωγοντας εξω

Η ελληνική κουζίνα έχει να κάνει με τη μοιρασιά. παραγγέλνοντας πολλούς μεζέδες (μικρά πιάτα) σας δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά σας να δοκιμάσουν την τοπική κουζίνα και να βρουν τα αγαπημένα τους. Θα βρείτε επίσης πολλές επιλογές για παιδιά όπως πίτσα και ζυμαρικά, ομελέτες, τσιπς, ψωμί, αλμυρές πίτες και γιαούρτι.Η γρήγορη εξυπηρέτηση στα περισσότερα εστιατόρια είναι καλή είδηση όταν πρόκειται για τη διατροφή πεινασμένων παιδιών. Οι ταβέρνες είναι πολύ φιλικές προς την οικογένεια και οι ιδιοκτήτες θα είναι γενικά περισσότερο από πρόθυμοι να ικανοποιήσουν τα γούστα των παιδιών σας. Τα συστατικά όπως οι ξηροί καρποί και τα γαλακτοκομικά προϊόντα βρίσκουν το δρόμο τους σε πολλά πιάτα, οπότε αν τα παιδιά σας υποφέρουν από οποιεσδήποτε σοβαρές αλλεργίες, είναι καλύτερο να ζητήσετε από κάποιον να γράψει αυτό για εσάς σαφώς σε απλό ελληνικό για να δείξει το προσωπικό του εστιατορίου.

Καταλύματα

Πολλά ξενοδοχεία επιτρέπουν στα μικρά παιδιά να μείνουν δωρεάν και να πιέσουν ένα επιπλέον κρεβάτι στο δωμάτιο. Σε όλα εκτός από τα μικρότερα ξενοδοχεία, συχνά υπάρχουν κούνιες, αλλά είναι πάντα καλύτερο να ελέγξτε εκ των προτέρων. Μεγαλύτερα ξενοδοχεία και θέρετρα συχνά έχουν συμφωνίες πακέτων για οικογένειες και αυτές οι θέσεις γενικά έχουν δημιουργηθεί για να καλύψουν τα παιδιά με επιλογές παιδικής μέριμνας, γειτονικά δωμάτια, πισίνες, παιδικές κούνιες και ψηλές καρέκλες.

Ασφάλεια

Η Αγία Τριάδα είναι ένα ασφαλές και εύκολο μέρος για ταξίδια με παιδιά. Τα παιδιά έχουν τεράστια ελευθερία και συχνά τα βλέπουμε να παίζουν σε πλατείες και παιδικές χαρές αργά τη νύχτα. Παρόλα αυτά, είναι σοφό να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός με τα παιδιά όταν ταξιδεύετε και να εξασφαλίζετε ότι πάντα γνωρίζουν πού να πάνε και ποιος θα προσεγγίσει για βοήθεια. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα στις παραλίες ή στις παιδικές χαρές, όπου είναι εύκολο να αποπροσανατολιστούν τα παιδιά. Είναι επίσης συνετό να μην χρησιμοποιούν τα παιδιά σας τσάντες, ρούχα, πετσέτες κ.λπ. με το όνομα ή τις προσωπικές τους πληροφορίες, αυτό το είδος πληροφοριών θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από τους πιθανούς θηρευτές για να προσποιούν ότι γνωρίζουν εσάς ή το παιδί.Οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζουν τα παιδιά είναι πολύ πιο πιθανό να συναντήσουν σκασίματα, νεκροφόρα σκουλήκια και ασθένειες, τσιμπήματα κουνουπιών και κοπές και θραύσματα από το πάρκο. Τα περισσότερα χωριά έχουν μια κλινική κάποιου είδους, παρόλο που οι ώρες μπορεί να είναι ακανόνιστες, επομένως είναι χρήσιμο να μεταφέρουν ένα παιδί πρώτης βοήθειας με βασική ιατρική και επιδέσμους.

Τα κυριότερα σημεία των παιδιών

Κρατήστε τα απασχολημένα

 • Εκδρομές με σκάφος
 • Χρόνο στην παραλία, Χτυπήστε τα κύματα, κατασκευάστε πύργους στην άμμο. Πάντα να ρωτάτε τοπικά για παραλίες φιλικές προς τα παιδιά.

Φαγητό

 • Γεμιστά (συνήθως ντομάτες) γεμιστά με ρύζι.
 • Παστίτσιο βουτυροειδές μακαρόνια ψημένο με κιμά αρνί.
 • Τζατζίκι Μια σάλτσα ή μια βουτιά από αγγούρι, γιαούρτι και σκόρδο.
 • Λουκουμάδες σε σχήμα μπάλας σερβίρονται με μέλι και κανέλα.
 • Γαλακτομπούρεκο
 • Πολίτικο Παγωτό, Το παγωτό της Κωνσταντινούπολης με μαστίχα.

Προετοιμάστε

Πότε να πάτε

Οι εποχές (Απρίλιος-Μάιος και Σεπτέμβριος-Οκτώβριος) είναι σπουδαίοι χρόνοι για να ταξιδεύουν με παιδιά, επειδή ο καιρός είναι πιο ήπιος και τα πλήθη λεπτότερα.

Πριν φύγετε

Ένας εξαιρετικός τρόπος για να προετοιμάσετε τα παιδιά σας για τις διακοπές τους και να ενθαρρύνετε ένα ενεργό ενδιαφέρον για τον προορισμό είναι με την εισαγωγή τους σε κάποια βιβλία ή DVD μπροστά από το χρόνο. Πολλά νεότερα παιδιά απολαμβάνουν ιστορίες ελληνικών θεών και ελληνικών μύθων, ενώ τα ελαφρώς μεγαλύτερα παιδιά θα απολαύσουν ταινίες όπως η Mamma Mia ή η Lara Croft: Tomb Raider για τις ελληνικές τους ρυθμίσεις. Μπορείτε επίσης να βρείτε παιδικά βιβλία για τη ζωή στην Ελλάδα που περιλαμβάνουν μερικές εύκολες φράσεις που μπορούν να δοκιμάσουν τα παιδιά σας.

Τι να Πακετάρετε

 • Μια Ψηλή παιδική καρέκλα (είτε ένα φουσκωτό κάθισμα αναπλήρωσης είτε ένα πανί αυτό που συνδέεται με το πίσω μέρος μιας καρέκλας, αυτά είναι ελαφρά και εύκολο να πακετάρετε)
 • Ελαφριά αναδυόμενη κούνια για μωρά (εάν ταξιδεύετε σε απομακρυσμένες τοποθεσίες)
 • Παιδικά Καθίσματα για Αυτοκίνητα (τα γραφεία ενοικίασης δεν προσφέρουν πάντα αυτά)
 • Πλαστικά κύπελλα και μαχαιροπίρουνα για μικρά παιδιά
 • Ιατρικούς εισπνευστήρες κ.λπ. μαζί με συνταγές
 • Φάρμακα και απωθητικό κουνουπιών
 • Καπέλα, αδιάβροχα αντηλιακά, γυαλιά ηλίου και μπουκάλια νερού

Ψώνια

Το νωπό γάλα διατίθεται σε μεγάλες πόλεις και τουριστικές περιοχές. Τα σούπερ μάρκετ είναι το καλύτερο μέρος για να βρείτε. Ο τύπος γάλατος είναι διαθέσιμος σχεδόν παντού, όπως και το θερμικά επεξεργασμένο γάλα. Οι πάνες μίας χρήσης είναι επίσης διαθέσιμες παντού, παρόλο που είναι σοφό να λάβετε επιπλέον προμήθειες όλων αυτών των πραγμάτων σε περίπτωση τοπικών ελλείψεων.

Μεταφορά

Ταξιδεύοντας με καραβάκια και λεωφορεία είναι δωρεάν για παιδιά κάτω των τεσσάρων. Για όσους έχουν ηλικία έως 10 (πορθμεία) ή 12 (λεωφορεία και καραβάκια), ο ναύλος είναι μισός. Τα ολόκληρα εισητήρια ισχύουν διαφορετικά. Τα παιδιά ηλικίας 2 έως 12 ταξιδεύουν με μισό εισητήριο. Αν σκοπεύετε να νοικιάσετε αυτοκίνητο, είναι σοφό να φέρετε το δικό σας κάθισμα αυτοκινήτου ή το αναβαθμιζόμενο κάθισμα, καθώς οι εταιρείες ενοικίασης δεν είναι πάντα αξιόπιστες γι ‘αυτά.

Εάν τα παιδιά σας δεν είναι αρκετά μεγάλα για να περπατήσουν μόνοι τους για πολύ, σκεφτείτε ένα ανθεκτικό σακίδιο μεταφοράς. τα καροτσάκια είναι ένας τρόπος μεταφοράς σε πόλεις και χωριά με ολισθηρά λιθόστρωτα και ψηλά πεζοδρόμια. Παρ ‘όλα αυτά, αν το καροτσάκι είναι ένα ανθεκτικό, off-road στυλ, με λίγο επιπλέον ώθηση θα πρέπει να είναι εντάξει.

Ταξιδιώτες με αναπηρίες (ΑμΕΑ)

Η πρόσβαση των ταξιδιωτών με αναπηρίες έχει βελτιωθεί κάπως τα τελευταία χρόνια στην Αγία Τριάδα, όπου υπάρχουν πιο προσιτά αξιοθέατα, ξενοδοχεία και εστιατόρια. Πολλά με πρόσβαση στις αναπηρικές καρέκλες, ενώ η αφθονία των λίθων, του μαρμάρου, των ολισθηρών λιθόστρωτων και των σταυροδρόμων δημιουργεί μια ακόμα πρόκληση. Τα άτομα που έχουν προβλήματα όρασης ή ακοής πάντα εξυπηρετούνται με προτεραιότητα.

Ταξιδιωτικός Οδηγός για την Ελλάδα

(www.greecetravel.com/handicapped) Σύνδεσμοι σε τοπικά άρθρα, θέρετρα και ομάδες περιοδείας που τροφοδοτούν τους τουρίστες με σωματικές αναπηρίες.

Διακοπές ιστιοπλοΐας

(www.charterayachatingreece.com/dryachting/index.html) Δύο ημερών έως δύο εβδομάδων ιστιοπλοϊκά ταξίδια γύρω από τα ελληνικά νησιά σε πλήρως προσιτά γιοτ.

Εθελοντισμός

Ελληνικό Νοσοκομείο Άγριας Ζωής (www.ekpazp.gr) Οι εθελοντές κατευθύνονται στην Αίγινα (ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του χειμώνα) σε αυτό το μεγάλο κέντρο αποκατάστασης άγριων ζώων.

Farm Mouries Βοήθεια για την εκτροφή και τη φροντίδα των σπάνιων σκυριανών αλόγων.

Εταιρεία προστασίας της θαλάσσιας χελώνας της Ελλάδας Περιλαμβάνει την παρακολούθηση θαλάσσιων χελωνών στην Πελοπόννησο.

WWOOF (Παγκόσμια Ευκαιρία για τις Οργανικές Φάρμες, www.wwoofgreece.org) Προσφέρει ευκαιρίες για εθελοντές σε μία από τις περισσότερες από 50 εκμεταλλεύσεις στην Ελλάδα.

Βάρη και Μέτρα

 • Βάρη (Kg) και Μέτρα (Mtrs) Χρησιμοποιείται το μετρικό σύστημα.

Γυναίκες Ταξιδιώτες

Πολλές γυναίκες ταξιδεύουν μόνα στην Ελλάδα. Το ποσοστό εγκληματικότητας παραμένει σχετικά χαμηλό και τα ταξίδια σόλο είναι πιθανότατα ασφαλέστερα από ό, τι στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να χαλαρώσετε σε εφησυχασμό. τσάντα αφαίμαξη και σεξουαλική επίθεση συμβαίνουν, ιδιαίτερα σε πάρτι θέρετρα στα νησιά.

Η μεγαλύτερη όχληση για ξένες γυναίκες που ταξιδεύουν μόνοι είναι οι τύποι που οι Έλληνες αποκαλούν το καμακί. Η λέξη σημαίνει «αλιεία τριδύμων» και αναφέρεται στο αγαπημένο χόμπι του καμάκι: «ψάρεμα» για ξένες γυναίκες. Θα τα βρίσκετε όπου υπάρχουν πολλοί τουρίστες: νέοι (ως επί το πλείστον), ομαλά μιλάμε παιδιά που δεν είναι το λιγότερο κακοφωνημένοι για να πλησιάσουν τις γυναίκες στο δρόμο. Μπορούν να είναι πολύ επίμονες, αλλά είναι συνήθως μια ταλαιπωρία και όχι μια απειλή. Η πλειοψηφία των ελλήνων ανδρών αντιμετωπίζει τις ξένες γυναίκες με σεβασμό.

Εργασία

Οι υπήκοοι της ΕΕ δεν χρειάζονται άδεια εργασίας, αλλά χρειάζονται άδεια παραμονής και αριθμό ελληνικού φορολογικού μητρώου αν σκοπεύουν να παραμείνουν περισσότερο από τρεις μήνες. Οι υπήκοοι άλλων χωρών απαιτούν άδεια εργασίας.

Εργασίες Bar & Hotel/Hostel

Τα μπαρ των ελληνικών νησιών δεν μπορούσαν να επιβιώσουν χωρίς ξένους εργάτες και υπάρχουν χιλιάδες καλοκαιρινές δουλειές κάθε χρόνο. Η αμοιβή δεν είναι φανταστική, αλλά μπορείτε να περάσετε ένα καλοκαίρι στα νησιά. Απρίλιος και Μάιος είναι οι χρόνοι για να ψάξετε. Οι ξενώνες και τα ξενοδοχεία ταξιδιωτών είναι άλλα μέρη που απασχολούν τακτικά ξένους εργαζόμενους.

Αγγλικά Διδασκαλία

Αν ψάχνετε για μόνιμη εργασία, η πιο ευρέως διαθέσιμη επιλογή είναι να διδάξετε αγγλικά. Ένα πιστοποιητικό TEFL (Διδασκαλία της Αγγλικής ως Ξένης Γλώσσας) ή ένα πανεπιστημιακό δίπλωμα είναι ένα πλεονέκτημα αλλά όχι απαραίτητο. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, εξετάστε το εκπαιδευτικό συμπλήρωμα Times ή την έκδοση της εφημερίδας Guardian της Τρίτης για ευκαιρίες. σε άλλες χώρες, επικοινωνήστε με την ελληνική πρεσβεία.

Μια άλλη δυνατότητα είναι να βρείτε μια εργασία που διδάσκει αγγλικά όταν βρίσκεστε στην Ελλάδα. Θα δείτε τα σχολεία ξένων γλωσσών παντού. Αυστηρά μιλώντας, χρειάζεστε άδεια για να διδάξετε σε αυτά τα σχολεία, αλλά πολλοί θα απασχολούν εκπαιδευτικούς χωρίς ένα. Ο καλύτερος χρόνος για να κοιτάξει κανείς για μια τέτοια δουλειά είναι αργά το καλοκαίρι.

Ο πίνακας ανακοινώσεων στο βιβλιοπωλείο Compendium (www.compendium.gr) στην Αθήνα έχει μερικές φορές διαφημίσεις που αναζητούν ιδιωτικά μαθήματα αγγλικών.

Ο Καιρός Σήμερα

Newsletter

Αν θέλετε να λαμβάνετε μηνύματα με τις τελευταίες ενημερώσεις, νέες υπηρεσίες και εξαιρετικά εργαλεία, παρακαλώ μην ξεχάσετε να δώσετε τη διεύθυνση e-mail σας παρακάτω

[]
1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder

Είμαστε Κοινωνικοί

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δύκτια