Πως να έρθετε

Πτήσεις Εσωτερικού & Εξωτερικού

Η πλειοψηφία των εσωτερικών πτήσεων της ηπειρωτικής χώρας διαχειρίζεται ο εθνικός αερομεταφορέας της χώρας Aegean Airlines και η θυγατρική της, η Olympic Air. Θα βρείτε γραφεία όπου υπάρχουν πτήσεις, καθώς και σε άλλες μεγάλες πόλεις. Υπάρχουν επίσης μικρότεροι Έλληνες αερομεταφορείς, συμπεριλαμβανομένων των αεροπορικών εταιρειών της Κρήτης Astra Airlines και Ellinair.

Υπάρχουν εκπτώσεις για τα εισιτήρια επιστροφής για ταξίδια μεταξύ Δευτέρας και Πέμπτης και μεγαλύτερες εκπτώσεις για εκδρομές που περιλαμβάνουν βράδυ του Σαββάτου. Βρείτε πλήρη στοιχεία και χρονοδιαγράμματα για τις ιστοσελίδες των αεροπορικών εταιρειών.

Το επίδομα αποσκευών στις εσωτερικές πτήσεις είναι 15kg ή 20kg αν η εσωτερική πτήση είναι μέρος ενός διεθνούς ταξιδιού.

Οι τιμές και οι διαδρομές πάντα αλάζουν, έτσι ώστε να διαπιστώσετε ποιες εταιρείες ταξιδεύουν από την ιστοσελίδα του Διεθνούς Αερολιμένα της Μακεδονίας. Στη συνέχεια, επισκεφθείτε ένα ταξιδιωτικό πρακτορείο ή κάντε online κράτηση.

Λεωφορείο

Το λεωφορείο 78 εκτελείται μισή ώρα από το αεροδρόμιο (17χλμ. Νοτιοανατολικά της πόλης) και κατευθύνεται δυτικά μέσω της πόλης προς τον κεντρικό σταθμό των λεωφορείων (ΚΤΕΛ Μακεδονίας) μέσω του σιδηροδρομικού σταθμού. Τα εισιτήρια κοστίζουν 2 € από το αεροδρόμιο μέχρι το σταθμό των λεωφορείων. € 1,10 για μικρά ταξίδια (μέχρι το ikea)

Ακτοπλοϊκά

Από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης μπορείτε να φτάσετε μόνο στα νησιά των Σποράδων εντός της Ελλάδας και να ταξιδέψετε στην Ιταλία, την Κρήτη και την Τουρκία.

Ταξιδιωτικό FerriesinGreece.com εκδίδει εισιτήρια για ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

FerriesinGreece Η ιστοσελίδα διαθέτει λεπτομέρειες και επιλογές κρατήσεων για πορθμεία από τη Θεσσαλονίκη και μπορείτε να παραλάβετε το εισιτήριό σας στο λιμάνι. για κράτησεις πατήστε εδώ.

Τρένο

Τα τρένα λειτουργούν από τον ελληνικό οργανισμό σιδηροδρόμων OSE. Το ελληνικό σιδηροδρομικό δίκτυο είναι περιορισμένο. η βόρεια γραμμή είναι η πιο σημαντική. Η υπηρεσία Standard-Gauge εκτείνεται από την Αθήνα στη Δίκαια στα βορειοανατολικά μέσω της Θεσσαλονίκης και της Αλεξανδρούπολης. Υπάρχουν επίσης συνδέσεις με τη Φλώρινα και τη χερσόνησο του Πηλίου. Το δίκτυο της Πελοποννήσου διατρέχει μόνο μέχρι το Κλάτο, με λεωφορεία προς Πλάτα για δρομολόγια πλοίων.

Λόγω της χρηματοπιστωτικής αστάθειας, οι τιμές και τα χρονοδιαγράμματα είναι πολύ μεταβλητά. Όταν μπορείτε, ελέγξτε τον ιστότοπο του OSE. Πληροφορίες σχετικά με τις αναχωρήσεις από Αθήνα ή Θεσσαλονίκη διατίθενται επίσης με την κλήση 1440.

Κατηγορίες Υπηρεσιών

Υπάρχουν δύο τύποι υπηρεσιών: τα κανονικά (αργά) τρένα που σταματούν σε όλους τους σταθμούς και τα ταχύτερα σύγχρονα τρένα υπεραστικών μεταφορών (IC) που συνδέουν τις περισσότερες μεγάλες πόλεις. Τα αργά τρένα αντιπροσωπεύουν τη φθηνότερη μορφή της δημόσιας συγκοινωνίας στη χώρα: οι ναύλοι 2ης τάξης είναι παράλογα φθηνοί και ακόμη και η 1η θέση είναι φθηνότερη από ό, τι τα λεωφορεία.

Τα τρένα IC που συνδέουν τις μεγάλες ελληνικές πόλεις είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να ταξιδέψουν. Οι υπηρεσίες δεν είναι απαραιτήτως γρήγορες – η Ελλάδα είναι πολύ ορεινή γι ‘αυτό – αλλά τα τρένα είναι μοντέρνα και άνετα. Υπάρχει ένα καφέ-μπαρ στο πλοίο. Σε ορισμένες υπηρεσίες, τα γεύματα μπορούν να παραγγελθούν και να παραδοθούν στο κάθισμά σας. Η νυχτερινή εξυπηρέτηση μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης προσφέρει επίσης επιλογή κουκέτων, διαμερισμάτων με δύο κρεβάτια και μονών διαμερισμάτων.

Κάρτες Επιβίβασης Τρένων

Οι κάρτες Eurail, Inter-Rail και Rail Plus της Βαλκανικής Flexipass ισχύουν στην Ελλάδα, αλλά γενικά δεν αξίζει να αγοράσετε αν η Ελλάδα είναι ο μόνος τόπος όπου σκοπεύετε να τις χρησιμοποιήσετε. Για αυτοκίνητα IC και κρεβατοκάμαρες, απαιτείται δαπανηρό συμπλήρωμα.

Με την προσκόμιση ταυτότητας ή διαβατηρίων, οι επιβάτες άνω των 60 ετών δικαιούνται έκπτωση 25% σε όλες τις γραμμές εκτός από τον Ιούλιο και τον Αύγουστο και την εβδομάδα του Πάσχα.

Όποιο πέρασμα έχετε, πρέπει να έχετε κράτηση για να επιβιβαστείτε στο τρένο.

Λεωφορεία

Το λεωφορείο 72 του ΟΑΣΘ εκτελείται κάθε μισή ώρα από το ikea (17χλμ. Νοτιοανατολικά της πόλης) και κατευθύνεται ανατολικά προς τον κεντρικό σταθμό των λεωφορείων (Νέας Μηχανιώνας). Τα εισιτήρια κοστίζουν 2 € από το ikea μέχρι το σταθμό την Αγία Τριάδα.

Για να διαλέξετε τον προορισμό σας πατήστε εδώ

Ταξί

Τα ταξί για την Αγία Τριάδα κοστίζουν € 20 έως € 35 – πολλά εξαρτώνται από την τύχη σας με τον ταξιτζή. Καλέστε εκ των προτέρων εάν χρειάζεστε για να σας παραλάβουν από την πόλη.

Καράβάκια

Το καλοκαίρι οι κάτοικοι αλλά και οι επισκέπτες της Θεσσαλονίκης έχουν την ευκαιρία για καθημερινές αποδράσεις με τα καραβάκια που σας ταξιδεύουν από τη Θεσσαλονίκη στην Περαία και τους Νέους Επιβάτες.

Μια όμορφη διαδρομή στον Θερμαϊκό περίπου 50 λεπτών που εξυπηρετεί τις καθημερινές ανάγκες για μετακίνηση αλλά και για τους τουρίστες που επιθυμούν να να γνωρίσουν και άλλα μέρη εκτός του κέντρου της πόλης.

Αυτοκίνητο & Μοτοσικλέτα

Κανείς που δεν ταξίδεψε στους δρόμους της Ελλάδας θα εκπλαγεί από το γεγονός ότι το ποσοστό θνησιμότητας στο δρόμο της χώρας είναι ένα από τα υψηλότερα στην Ευρώπη. Περισσότεροι από χίλιες άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο στους δρόμους, με 10 φορές τον αριθμό των τραυματιών. Η προσπέραση αναφέρεται ως η μεγαλύτερη αιτία ατυχημάτων.

Προειδοποίηση μοτοσικλετών

Η Ελλάδα δεν είναι το καλύτερο μέρος για να ξεκινήσετε την μοτοσικλέτα. Υπάρχουν ακόμα πολλοί χωματόδρομοι, ιδίως στα νησιά, και δεκάδες τουρίστες έχουν ατυχήματα κάθε χρόνο. Τα σκούτερ είναι ιδιαίτερα επιρρεπή στην ολίσθηση σε στρογγυλεμένες κάμψεις. Προσπαθήστε να ενοικιάσετε μοτοσικλέτα με ελαστικά με λεπτότερο προφίλ. Εάν σχεδιάζετε να χρησιμοποιήσετε μοτοσικλέτα ή μοτοποδήλατο, ελέγξτε ότι καλύπτεται η ασφάλιση ταξιδιού σας: πολλές ασφαλιστικές εταιρείες δεν καλύπτουν ατυχήματα μοτοσικλετών. Μια άλλη επιλογή που κερδίζει τη δημοτικότητα στα νησιά είναι να νοικιάσετε τετρακίνητα ποδήλατα – είναι λίγο πιο ακριβά αλλά δεν απαιτούν άδεια μοτοσικλέτας.

Πρακτικές

Τα ταξινομούμενα οχήματα στην ΕΕ εισάγονται δωρεάν για διάστημα έως και έξι μηνών, χωρίς να χρεώνονται οι οδικοί φόροι. Απαιτείται μια πράσινη κάρτα (διεθνής ασφάλιση τρίτου), μαζί με την απόδειξη ημερομηνίας εισόδου (εισιτήριο πορθμείων ή σφραγίδα διαβατηρίου). Τα οχήματα που δεν έχουν εγγραφεί στην ΕΕ μπορούν να καταγράφονται στο διαβατήριό σας.

Άδειες οδήγησης Οι άδειες οδήγησης της ΕΕ ισχύουν στην Ελλάδα. Οι οδηγοί από χώρες εκτός της ΕΕ ενδέχεται να απαιτούν διεθνείς άδειες οδήγησης. ενώ οι εταιρείες ενοικίασης θα ζητήσουν σπάνια μία, οι τοπικές αρχές ενδέχεται να σταματήσουν. Οι διεθνείς άδειες οδήγησης μπορούν να ληφθούν μόνο στη χώρα όπου εκδόθηκε η άδεια οδήγησής σας.

Το καύσιμο είναι διαθέσιμο σε ολόκληρη τη χώρα, αν και τα πρατήρια καυσίμων ενδέχεται να κλείσουν τα σαββατοκύριακα και τις αργίες. Στα νησιά μπορεί να υπάρχει μόνο ένα πρατήριο βενζίνης. ελέγξτε πού είναι πριν προχωρήσετε. Οι αυτοεξυπηρέτηση και οι αντλίες με πιστωτικές κάρτες δεν είναι ο κανόνας στην Ελλάδα. Η βενζίνη είναι φθηνότερη εδώ από ό, τι σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά είναι ακριβή από αμερικανικά ή αυστραλιανά πρότυπα.

Τύποι βενζίνης:

Σούπερ
Αμόλυβδη
Πετρέλαιο κίνησης ντίζελ

Ενοικίαση

Αυτοκίνητο

 • Όλες οι μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες εκπροσωπούνται στην Αθήνα. τα περισσότερα έχουν υποκαταστήματα σε μεγάλες πόλεις και δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς. Η πλειοψηφία των νησιών έχει τουλάχιστον μία έξοδο.
 • Σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα πρέπει να αντικαθίστανται κάθε έξι χρόνια, επομένως τα περισσότερα οχήματα που ενοικιάζετε θα είναι σχετικά καινούργια.
 • Η ελάχιστη ηλικία οδήγησης στην Ελλάδα είναι 18 χρόνια, αλλά οι περισσότερες εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων απαιτούν να είστε τουλάχιστον 21 (ή 23 για μεγαλύτερα οχήματα).
 • Οι εβδομαδιαίες χρεώσεις υψηλών σεζόν με απεριόριστο αριθμό χιλιομέτρων ξεκινούν από περίπου 280 ευρώ για τα μικρότερα μοντέλα (π.χ. ένα Fiat Seicento), μειώνοντας τα 200 ευρώ την εβδομάδα το χειμώνα. Στις τιμές αυτές δεν περιλαμβάνεται ο τοπικός φόρος (γνωστός ως ΦΠΑ).
 • Μπορείτε συχνά να βρείτε μεγάλες προσφορές σε τοπικές εταιρείες. Τα διαφημισμένα ποσοστά τους μπορούν να φτάσουν έως και 50% φθηνότερα από τις πολυεθνικές και συνήθως είναι ανοικτά στις διαπραγματεύσεις, ειδικά εάν οι επιχειρήσεις είναι αργές.
 • Στην Ελλάδα μπορείτε να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο για την ημέρα για περίπου € 35 έως € 60, συμπεριλαμβανομένων όλων των ασφαλιστικών και των φόρων.
 • Ελέγχετε πάντα τι περιλαμβάνει η ασφάλιση. υπάρχουν συχνά τραχύ δρόμους ή επικίνδυνες διαδρομές που μπορείτε να αντιμετωπίσετε μόνο με την ενοικίαση ενός 4WD.
 • Αν θέλετε να πάρετε ένα αυτοκίνητο μίσθωσης σε άλλη χώρα ή σε ένα πλοίο, θα χρειαστείτε γραπτή εξουσιοδότηση από την εταιρεία ενοικίασης, καθώς η ασφάλιση δεν μπορεί να σας καλύψει.
 • Εκτός αν πληρώνετε με πιστωτική κάρτα, οι περισσότερες εταιρείες ενοικίασης θα απαιτούν ελάχιστη κατάθεση € 120 ανά ημέρα.

The major car hire company in Greece:

AutoGreece (https://autogreece.eu/)

Μοτοσυκλέτα

 • Μοτοποδήλατα, μοτοσικλέτες και σκούτερ είναι διαθέσιμα για μίσθωση όπου υπάρχουν τουρίστες για να τους νοικιάσουν. Τα περισσότερα μηχανήματα είναι καινούργια και σε καλή κατάσταση. Εντούτοις, ελέγξτε τα φρένα με την πρώτη ευκαιρία.
 • Πρέπει να προσκομίσετε μια άδεια που να δείχνει την ικανότητα οδήγησης της κατηγορίας του ποδηλάτου που θέλετε να νοικιάσετε. αυτό ισχύει για τα πάντα από 50cc μέχρι. Οι βρετανοί πολίτες πρέπει να αποκτήσουν άδεια κατηγορίας Α από την υπηρεσία χορήγησης άδειας οδήγησης και οχήματος (www.dft.gov.uk/dvla) στο Ηνωμένο Βασίλειο (στις περισσότερες άλλες χώρες της ΕΕ εκδίδονται αυτομάτως ξεχωριστές άδειες).
 • Οι τιμές ξεκινούν από περίπου 20 € την ημέρα για ένα μοτοποδήλατο ή μοτοσικλέτα 50cc, που κυμαίνεται στα 35 € την ημέρα για μια μοτοσυκλέτα των 250 κ.εκ. Εκτός της σεζόν, οι τιμές αυτές μειώνονται σημαντικά, γι ‘αυτό χρησιμοποιήστε τις δεξιότητες διαπραγμάτευσης.
 • Οι περισσότεροι ενοικιαστές μοτοσικλετών περιλαμβάνουν ασφάλιση τρίτων στην τιμή, αλλά είναι συνετό να το ελέγξετε αυτό. Αυτή η ασφάλιση δεν περιλαμβάνει τα ιατρικά έξοδα.
 • Τα κράνη είναι υποχρεωτικά και τα γραφεία ενοικίασης είναι υποχρεωμένα να προσφέρουν ένα ως μέρος της μίσθωσης.

Οδικές συνθήκες

 • Οι κύριοι αυτοκινητόδρομοι στην Ελλάδα έχουν βελτιωθεί σταθερά τα τελευταία χρόνια, αλλά πολλοί ακόμα δεν προσφέρουν ομαλή οδήγηση.
 • Μερικοί κύριοι δρόμοι διατηρούν τη μορφή δύο λωρίδων / σκληρού ώμου της δεκαετίας του 1960, η οποία μπορεί να προκαλέσει σύγχυση και να είναι εντελώς επικίνδυνη.
 • Οι οδικές μεταφορές μπορεί να διαρκέσουν χρόνια και χρόνια στην Ελλάδα – ειδικά στα νησιά, όπου η χρηματοδότηση συχνά μόνο διοχετεύεται. Σε άλλες περιπτώσεις, μπορεί να εμφανίστηκαν άριστοι δρόμοι ασφάλτου που δεν βρίσκονται σε τοπικούς χάρτες.

Οδικοί κίνδυνοι

 • Οι αργοί οδηγοί – πολλοί από τους οποίους είναι αβέβαιοι και διστακτικοί τουρίστες – μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές εκδηλώσεις κυκλοφορίας στους δρόμους της Ελλάδας.
 • Οι οδικές επιφάνειες μπορούν να αλλάξουν γρήγορα όταν ένα τμήμα του δρόμου έχει υποχωρήσει σε καθίζηση ή καιρικές συνθήκες. Το χιόνι και ο πάγος μπορεί να είναι μια σοβαρή πρόκληση το χειμώνα και οι οδηγοί πρέπει να φέρουν αλυσίδες χιονιού. Στις αγροτικές περιοχές, παρακολουθείτε στενά τα ζώα που περιπλανιούνται στους δρόμους.
 • Οι δρόμοι που διέρχονται από ορεινές περιοχές είναι συχνά γεμάτοι από πεσμένα πετρώματα, που μπορούν να προκαλέσουν εκτεταμένες ζημιές στην κάτω πλευρά του οχήματος ή να πετάξουν έναν αναβάτη μοτοσικλέτας.

Οδικούς Κανόνες

 • Στην Ελλάδα, όπως σε ολόκληρη την ηπειρωτική Ευρώπη, οδηγείτε δεξιά και προσπεράστε στα αριστερά.
 • Εκτός των κατοικημένων περιοχών, η κυκλοφορία σε έναν κεντρικό δρόμο έχει δικαίωμα διέλευσης στις διασταυρώσεις. Στις πόλεις, τα οχήματα που έρχονται από τα δεξιά έχουν δικαίωμα διέλευσης. Αυτό περιλαμβάνει κυκλικούς κόμβους – ακόμα και αν βρίσκεστε στον κυκλικό κόμβο, πρέπει να δώσετε τη θέση σας στους οδηγούς που έρχονται στην κυκλική διασταύρωση στα δεξιά σας.
 • Οι ζώνες ασφαλείας πρέπει να φοριούνται στα μπροστινά καθίσματα και στα πίσω καθίσματα αν το αυτοκίνητο έχει τοποθετηθεί μαζί τους.
 • Τα παιδιά κάτω των 12 ετών δεν επιτρέπονται στο μπροστινό κάθισμα.
 • Είναι υποχρεωτικό να μεταφέρετε κιτ πρώτων βοηθειών, πυροσβεστήρα και προειδοποιητικό τρίγωνο και απαγορεύεται η μεταφορά κονσερβών βενζίνης.
 • Τα κράνη είναι υποχρεωτικά για τους μοτοσικλετιστές εάν η μοτοσυκλέτα είναι 50cc ή περισσότερο. Η αστυνομία θα σας κάνει κράτηση αν δεν έχετε κράνος.
 • Εκτός οικιστικών περιοχών, το όριο ταχύτητας είναι 120 χλμ. / Ώρα σε αυτοκινητοδρόμους, 90 χλμ. / Ώρα σε άλλους δρόμους και 50 χλμ. / Ώρα σε κατοικημένες περιοχές. Το όριο ταχύτητας για μοτοσικλέτες μέχρι 100cc είναι 70km / h. για μεγαλύτερες μοτοσυκλέτες, 90 χλμ / ώρα. Οι οδηγοί που υπερβαίνουν το όριο ταχύτητας κατά 20% υπόκεινται σε πρόστιμο 60 ευρώ. υπερβαίνουν κατά 40% το κόστος των € 150.
 • Μια περιεκτικότητα σε αιθανόλη 0,05% μπορεί να επιβληθεί με πρόστιμο € 150, ενώ πάνω από 0,08% είναι ποινικό αδίκημα.
 • Αν εμπλακείτε σε ατύχημα και κανείς δεν τραυματίζεται, η αστυνομία δεν θα χρειαστεί να γράψει μια αναφορά, αλλά είναι σκόπιμο να μεταβείτε σε κοντινό αστυνομικό τμήμα και να εξηγήσετε τι συνέβη. Μπορεί να χρειαστείτε μια έκθεση αστυνομίας για λόγους ασφάλισης. Εάν ένα ατύχημα συνεπάγεται τραυματισμό, ένας οδηγός που δεν σταματά και δεν ενημερώνει την αστυνομία μπορεί να αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης.

Ο Καιρός Σήμερα

Newsletter

Αν θέλετε να λαμβάνετε μηνύματα με τις τελευταίες ενημερώσεις, νέες υπηρεσίες και εξαιρετικά εργαλεία, παρακαλώ μην ξεχάσετε να δώσετε τη διεύθυνση e-mail σας παρακάτω

[]
1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder

Είμαστε Κοινωνικοί

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δύκτια